Glasadvies

Wanneer kiezen voor glazen op maat of glazen uit stock? Ontdek de mogelijkheden - of kom langs in onze winkel.

Maak een afspraak
glasadvies

Verschil in kwaliteit bij multifocale glazen

Multifocaal glas is een glas waarmee je zowel ver mee kan kijken én ook mee kan lezen. Er zitten dus meerdere sterktes in (multi-focaal) en bestaan in alle vormen en maten. Van stockglas die per duizenden tegelijk worden geproduceerd - tot een volledig uniek multifocaal glas op maat van jouw zicht.

Voordelen van multifocale glazen op maat

Bij glas op maat worden er met véél meer parameters rekening gehouden om dit glas te maken. Dit zal ook een beter zicht tot gevolg hebben, omdat we het glas volledig op je noden kunnen afstellen.

Op de visual kan je zien dat glas op maat een betere verhouding heeft tussen optisch bruikbare zones en distortie zones (= overgang tussen leeszone, tussen-/ of computerzone en zone voor ver zicht).

Bij stockglazen zullen deze zones veel kleiner en waziger zijn, waardoor je veel meer met het hoofd moet bewegen om een scherp beeld te behouden. Nog een nadeel is dat de overgangen tussen de zones een vertekend beeld kunnen geven wat zorgt voor gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld tijdens het afdalen van een trap.

Bruninx glasadvies
Bruninx meetzuil

Opmeting voor glazen op maat

We verzamelen alle parameters met de VisioFit & VisioOffice meetzuilen. Dit is een spiegel voorzien van een camera die met behulp van een clip die tijdelijk op het montuur wordt aangebracht, gegevens gaat verzamelen zoals de vorm, inclinatie en doorbuiging van het montuur. Deze gegevens zijn cruciaal voor het optimaliseren van uw multifocaal zicht.

 

Al deze unieke parameters* geven ons de nodige kennis om unieke glazen te maken die zich elke dag opnieuw kunnen bewijzen door jou te laten genieten van je optimaal zicht.

 

*Onder andere: vertex (afstand tussen oog en bril), oog-rotatiecentrum, verhouding hoofd/oog-beweging en nog veel meer.

Boek een afspraak voor een oogmeting

Maak een afspraak
Optische bril

Garantie op gewenning

Bij elk multifocaal glas dat je bij ons koopt, beschik je over volledige gewenningsgarantie. Dit betekent dat je na afhaling van je montuur een maand lang zonder zorgen jouw bril kan uitproberen.

 

Ondervind je toch problemen, bijvoorbeeld bij het werken op het computerscherm? Of heb je het gevoel dat je ogen de nieuwe sterkte toch niet helemaal verdragen? Geen probleem. Je kan gewoon terug langskomen om je problemen met ons te bespreken. Afhankelijk van de situatie, zullen wij dan bepaalde zaken nakijken, nieuwe metingen uitvoeren of nieuwe glazen bestellen. Geheel onder garantie.

 

Voor meer vragen, bel 011 22 11 90 of spring vrijblijvend binnen in de winkel.

Kom langs in onze winkel

Of maak een afspraak om zeker te zijn van de volledige aandacht van onze specialisten.

Maak een afspraak